Novetats de la República


19 06, 2018
Seguim treballant per la República Catalana

Seguim treballant per la República Catalana

2018-06-19 12:18:39

Aviat farà un any de la data que va marcar un punt d’inflexió en el camí del poble català cap a la llibertat.

Han passat moltes coses des de l’1 d’octubre de 2017. Què t’hem d’explicar a tu, precisament! Hem tingut moments d’eufòria, hem estat convençuts que ja ho teníem a tocar, hem hagut de païr el desànim en ser conscients que el camí és més llarg del que esperàvem, hem vist la veritable cara de tots, absolutament tots els polítics del panorama actual, tant a Espanya com a Catalunya, tant al govern com a l’oposició. Tots ens hem posicionat d’alguna manera.  Ara sabem la veritat. Ara sabem qui treballa per construir una república catalana, lliure i sobirana. Tot i les dificultats que hem passat el conjunt del poble català en tots aquests mesos, tot i les injustícies que estem veient i vivint en el nostre entorn o en nosaltres mateixos, tenim un poder que abans de l’1 d’octubre no teníem: el coneixement i l’experiència. Sabem amb què podem comptar, a qui ens enfrontem veritablement, quins mitjans utilitzen els que encara no comparteixen el projecte de la República per a evitar-la, i fins on poden arribar.

Amb aquest coneixement de la situació i l’experiència que hem adquirit fins ara, podem enfocar-nos millor i marcar un camí realista. No defallim, continuem treballant i posem els esforços i els recursos allà on sabem que tenen un impacte eficaç.

Art Per La República és un projecte de l’associació internacional sense ànim de lucre CATCiP, Catalunya Cultura i Progrés, que neix per a dotar de recursos als polítics que poden treballar en la construcció de la República des de la seva posició com a exiliats. Ells són en aquests moments els que més poden avançar a nivell polític amb els seus actes.

Si vols continuar treballant per construir el país que vols, si vols fer accions que tinguin un efecte veritable, pots fer-ho de moltes maneres:

  •            Participa al sorteig
  •           Fes tantes aportacions com vulguis
  •            Ajuda’ns a fer difusió d’aquesta iniciativa, compartint-la amb el teu entorn
  •            Segueix les nostres novetats a les xarxes socials (facebook i twitter)
  •           Subscriu-te al newsletter  per estar al cas de les novetats que publicarem al bloc
  •           Visita l’exposició itinerant
Estiguem en contacte!  


22 06, 2018
L’EXPOSICIÓ ITINERANT D’ART PER LA REPÚBLICA  INICIA EL SEU RECORREGUT

L’EXPOSICIÓ ITINERANT D’ART PER LA REPÚBLICA INICIA EL SEU RECORREGUT

2018-06-22 11:53:18

Primera Parada: Palamós!

L’exposició de fins a 30 obres d’art d’autors de primer nivell que han aportat la seva obra al fons d’Art Per la República, comença el seu itinerari per la geografia catalana.

La primera exposició tindrà lloc a la Sala Polivalent de la Biblioteca Lluís Barceló de Palamós, i s'inaugurarà el divendres 22 de juny a les 19.00 de la tarda, amb la presència de les principals autoritats locals i representants del món civil i cultural de Palamós. La podràs visitar fins el diumenge 8 de Juliol.

Què hi podràs veure en aquesta exposició?

Hi ha un total de 30 peces d’art de diverses disciplines: pintura, escultura, fotografia, dibuix, etc, d’autors de renom com Lluís Roura, Bonaventura Anson, Enric Ansesa, Lídia Masllorens, Nicolas Bertrand, Gabriele Pettinau o Enric Pladevall.

Aquestes creacions són úniques i inèdites i formen part del fons d’obres d’art que es sortejaran el dia 1 d’octubre de 2018.

Vols participar al sorteig? Fes una donació!

Més informació aquí.

“I si no puc anar a Palamós?”

No et preocupis, aquesta exposició té vàries parades. Encara estem acabant de concretar totes les ubicacions on podràs veure-la. De moment, tenim confirmada l’exposició a Reus, Sabadell, Barcelona, Girona i l’Escala. Anirem informant a les xarxes socials i al web. Segueix-nos a Twitter, Facebook o Instagram i estigues amatent!

Si tens qualsevol dubte sobre el funcionament de les donacions i la participació al sorteig, escriu-nos a hola@artperlarepublica.cat

Fins aviat!


12 07, 2018
ENRIC ANSESA i la seva obra “Llibertat Presos”

ENRIC ANSESA i la seva obra “Llibertat Presos”

2018-07-12 12:15:12

Diu:

“La diversitat és, probablement, la grandesa de la nostra unitat com a espècie. Jo el que intento des de la meva petita aportació és demanar unes petites reflexions perquè siguem conscients del que podem fer”.

Una de les obres que formen part del fons d’Art per la República és la de l’artista gironí Enric Ansesa. 

La seva obra, rotunda, sensible i d’una profunda harmonia estètica, manté la constant del color negre. El negre, que va més enllà de la llum, que es transforma en energia i al mateix temps en espai. De composicions constructivistes, s’hi configuren dialèctiques sígniques i gestuals, sovint d’un marcat sentit minimalista. Aquesta obra, rigorosament conceptual, es mostra també en les seves instal•lacions com a materialització dels seus plantejaments en l’espai. La seva escultura objectual és una conceptualització d’objectes recuperats i a vegades descontextualitzats del seu ús o funció, és una materialització d’idees.

Té un llarg currículum de quadres, escultures, serigrafies, instal·lacions efímeres i exposicions internacionals que podeu consultar al seu web: www.ansesa.com.


Enric Ansesa sempre, en tot el seu recorregut personal i professional, ha estat compromès amb la lluita per la democràcia. No va dubtar ni un moment a crear una obra expressament per al fons d’Art Per La República.


Fitxa de l’obra:

Nom: Llibertat Presos

Material: oli sobre paper. 42x54,4cm


Les seves respostes:


Quina emoció et va inspirar a fer aquesta obra?

És com un crit i un testimoni del que està passant.


Quin és el teu estat d’ànim en aquests moments respecte el procés cap a la República?

En aquest moment, encara compto veure-la. Serà lent, però hem avançat molt. La lluita és la mateixa que fa 40 anys, però la comunicació en xarxa és un avenç imparable i una gran diferencia. La generació actual també és diferent. No tenen tanta por. Ha calgut fer més coses per arribar a despertar la por en la nova generació.


Què és per tu la República?

És la forma de govern que més s’acosta a la utopia de la llibertat i la que més justa em sembla. És la materialització més perfecta de la democràcia. 


Què t’agradaria que passés, ara mateix, respecte al procés cap a la República?

Que dels diàlegs necessaris i les converses necessàries que han de tenir lloc, en sortíssin els acords que acabin amb la barbarie dels presos polítics i els polítics exiliats.


Quin és per tu el següent pas que hem de fer els qui lluitem per aconseguir la República?

Continuar defensant el país, la cultura i les nostres institucions. Exigir el respecte a les nostres institucions. No permetre ni tolerar la corrupción. Millorar l’autoestima de la cultura catalana.

El sentit de la independencia és social i universal, és una aportació catalana al món. Una lluita del poble per la llibertat i la defensa del bé comú.


Gràcies Enric Ansesa per la teva inestimable aportació. 

 
20 07, 2018
EXPOSICIÓ ITINERANT: Propera parada, Bellcaire d’Empordà

EXPOSICIÓ ITINERANT: Propera parada, Bellcaire d’Empordà

2018-07-20 12:31:55

Si aneu a l’Empordà aquest mes d’agost, aprofiteu per a visitar l’exposició itinerant de les obres cedides a la Fundació CATCiP, Catalunya Cultura i Progrés, per a aquesta iniciativa. 

“Què, quina iniciativa?” 

Ja sabeu que Art Per la República és una iniciativa generada per particulars, gent de carrer i amants de la cultura i l’art, que no ens cansem de CRIDAR REPÚBLICA, no ens aturem ni esperem que algú ens digui què hem de fer. Som conscients de que som la gent els qui hem d’aconseguir la República Catalana, i aquí estem, treballant com formiguetes. En aquests moments, el que més urgeix és tenir diners per a finançar accions efectives que ajudaran a construir la república.

 Com que ens va el rotllo artístic, se’ns ha acudit demanar ajuda a artistes implicats, simpatitzants o sensibilitzats amb la causa republicana, per a aconseguir recaptar diners amb les seves obres. Fins a 30 artistes de primer nivell s’han engrescat amb la iniciativa i han fet la seva aportació. 

I ara què farem? 

Els i les artistes han donat una obra seva. La Fundació CATCiP, amb seu a Bèlgica, les sortejarà entre els que hagueu fet donacions mitjançant el nostre web. Com més donacions feu, més participareu i més opcions tindreu d’aconseguir una obra. El sorteig es farà a Girona el dia 1 d’Octubre de 2018. Res! D’aquí res! Participa i ajuda’ns  a fer difusió d’aquesta proposta.

ITINERARI PREVIST DE L’EXPOSICIÓ

Pots veure totes les obres a l’exposició itinerant que va iniciar el seu camí a la Sala d’Exposicions de la Biblioteca de Palamós. 

La propera ubicació és a Bellcaire d’Empordà, del 4 al 19 d’agost.

També viatjarà a Reus, Vic, Barcelona i tornarà a Girona el gran dia, l’1 d’octubre.

ACTES COMPLEMENTARIS

Tenim previst participar en una sèrie d’actes que comptaran amb la participació de persones que viuen el camí cap a la República en primera línia. 

Estigues amatent a les nostres novetats. T’anirem informant a les xxss.


29 07, 2018
AGENDA D’ACTES D’ART PER LA REPÚBLICA A BELLCAIRE D’EMPORDÀ

AGENDA D’ACTES D’ART PER LA REPÚBLICA A BELLCAIRE D’EMPORDÀ

2018-07-29 10:24:19

Dia 4 d’agost a les 20h. Inauguració de l’exposició a l’Ajuntament de Bellcaire d’Empordà.

Vine a assabentar-te de com pots col·laborar a fer efectiva la República Catalana. El dia 4 d’agost, amb motiu de l’acte d’inauguració de l’exposició itinerant de les 30 obres cedides al fons d’Art Per La República, hi haurà el president de la Fundació Catalunya Cultura i Progrés que explicarà el perquè i el com d’aquesta iniciativa.

Hi haurà altres personalitats convidades a qui tindrem l’oportunitat d’escoltar.

Després dels parlaments hi haurà aperitiu i concert de música de cambra al pati de l’església del castell de Bellcaire.

Dia 10 d’agost a les 20h. Col·loqui: Com és el perfil de personalitat de les persones que es sacrifiquen pel bé comú?

A l’Ajuntament de Bellcaire d’Empordà, els ponents Neus Matamala, Laura Masvidal i un psicòleg ens parlaran sobre els trets característics de la personalitat que són comuns en els presos i preses polítiques, exiliats/des i persones que fan grans sacrificis pel bé comú.  Una vessant del procés en la qual encara no hi havíem posat atenció.

Dia 17 d’agost a les 20h. Col·loqui amb Jaume Alonso-Cuevillas, moderat per Miquel Strubell

A l’Ajuntament de Bellcaire d’Empordà, tindrem el plaer d’escoltar en Jaume Alonso-Cuevillas a qui li podrem preguntar o expressar els nostres dubtes o reflexions respecte a la situació actual dels exiliats.

Ja has participat al sorteig? Has de saber que aquesta iniciativa està molt relacionada amb els esdeveniments que estan succeint en aquests moments a Bèlgica. La teva participació és molt important. Encara que no t’ho sembli, és la manera més directa de CONSTRUIR LA REPÚBLICA CATALANA. Participa i ajuda’ns a fer difusió del sorteig!


14 08, 2018
COM SÓN ELS ARTISTES QUE HAN DONAT UNA OBRA SEVA A LA INICIATIVA D’ART PER LA REPÚBLICA

COM SÓN ELS ARTISTES QUE HAN DONAT UNA OBRA SEVA A LA INICIATIVA D’ART PER LA REPÚBLICA

2018-08-14 16:41:18

ARTISTA

Joan Colomer


Una frase que sintetitza la seva manera de veure la vida:

“ no estem sols"


OBRA

El vespre


Material/composició:

oli sobre tela 100x100cm.


Digues quina és l’emoció que més senties a l’hora de fer aquesta obra:

les dificultats del pas per aquesta vida...

Quin és el teu estat d’ànim en aquests moments respecte al procés cap a la República:

optimista, confiat

Què és per tu la República. Mira si pots dir-ho en 3 o 4 paraules, o màxim un parell de línies.

un nou estil de vida, just, respectuós i integrador

Què t’agradaria que passés, ara mateix, respecte al procés cap a la República.

que algun país europeu de pes s’impliqués a favor del dret a decidir

Quin és per tu el següent pas que hem de fer els que lluitem per aconseguir-la.

aconseguir un referèndum pactat. No defallir. Assistir a totes les manifestacions que puguem a favor de la independencia. Fer-nos veure al món.


Gràcies Joan Colomer per la teva inestimable aportació.

Gràcies a tots els que esteu participant al sorteig! Totes, absolutament totes les vostres accions sumen.

Si encara no hi has participat, t’animem a que facis la teva donació clicant aquí. Com més participis, més possibilitats tens de guanyar una obra i, el més important, estaràs ajudant a finançar la Casa de la República.

Som-hi! 


Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis, pot veure la nostra política de cookies, aquí. Si continues navegant entenem que accepta la nostra política.